Εμπειρία
διακοπών!

Κάντε κράτηση εδώ...

 Το νησί – Λευκάδα

Το νησί της Λευκάδας αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή, αφού πληροί όλες τις προδιαγραφές ενός ιδανικού τουριστικού προορισμού συνδυάζοντας πολλούς λόγους, για να το επισκεφθεί κανείς.

  • Βασικό χαρακτηριστικό της αποτελεί το γεγονός πως είναι το μοναδικό νησί που προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του εύκολη οδική πρόσβαση. Η κατασκευή της Εγνατίας Οδού και της υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου καθιστά εξαιρετικά εύκολη τη μετάβαση επισκεπτών από την ΒΔ Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, το νησί συνδέεται με τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας με μια πλωτή γέφυρα, μήκους 50 μέτρων, κατά συνέπεια γίνεται εύκολα προσβάσιμο αλλά και οικονομικό για τον επισκέπτη, ο οποίος εξοικονομεί χρόνο και χρήματα, καθώς δεν επιβαρύνεται με έξοδα ferry boat και πλοίων.
  • Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα του Νομού είναι και το ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο μεγάλο Διεθνές Αεροδρόμιο Ακτίου αλλά και στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, που είναι οι μεγαλύτερες πύλες εισόδου επισκεπτών από τη δυτική και κεντρική Ευρώπη.
  • Διαθέτει μια από τις πλέον σύγχρονες Μαρίνες όχι μόνο της χώρας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου με δυνατότητα ελλιμενισμού μεγάλου αριθμού σκαφών (600 θέσεις), γεγονός που ελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
  • Οι φυσικές του καλλονές είναι απαράμιλλες! Η Λευκάδα συνδυάζει με τον πλέον μοναδικό τρόπο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας με την καταπράσινη πλούσια βλάστηση και ο συνδυασμός αυτός μαγεύει και χαρίζει απλόχερα στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης σε όποιον έχει τη τύχη να την επισκεφθεί! Κάθε επισκέπτης εντυπωσιάζεται με το μεγαλείο αυτού του τόπου, που έχει γίνει πηγή έμπνευσης σπουδαίων καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος!
  • Στο πλαίσιο των φυσικών καλλονών ιδιαίτερη μνεία επιβάλλεται να γίνει στις ξακουστές παραλίες του νησιού (Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Γιαλός, Πευκούλια, Κάθισμα, Μύλος, Αϊ Γιάννης, Γύρα, Κάστρο, Μικρός Γιαλός, Αγιοφύλλι κ.λπ.), οι περισσότερες από τις οποίες έχουν διεθνείς διακρίσεις, αφού θεωρούνται από τις πιο όμορφες της Μεσογείου χάρη στα πεντακάθαρα νερά, την υψηλής ποιότητας άμμο και το υπέροχο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.
  • Το νησί της Λευκάδας περιβάλλεται από ένα σύμπλεγμα είκοσι τεσσάρων μικρών και μεγαλύτερων νησιών, που είναι σκορπισμένα στο Ιόνιο και περιλαμβάνονται στο Νομό Λευκάδας αποτελώντας για τον επισκέπτη μια μεγάλη πρόκληση για εξερεύνηση αλλά και πηγή δυνατών συγκινήσεων εξαιτίας των εναλλαγών του τοπίου και των διαφορών που αυτό παρουσιάζει.
  • Οι υπέροχες, μικρές και μεγάλες παραλίες του νησιού μας προσφέρουν  τη δυνατότητα μιας πληθώρας αθλητικών δραστηριοτήτων, για να επιλέξει κανείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ιστιοπλοΐα, το wind surfing, το kite surfing, το θαλάσσιο σκι, το τζετ σκι, το beach volley, τις καταδύσεις και το ψάρεμα. Τα παραπάνω αποτελούν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που θα κάνουν κάθε επισκέπτη να ξεχνάει όλα τα προβλήματά με αυτές τις αλησμόνητες εμπειρίες, που ασκούν το σώμα και γαληνεύουν την ψυχή.

Πώς να περάσετε το χρόνο σας

Surfing

Στα 2,5χλμ. από το Lefkadio Suites βρίσκεται η διάσημη παραλία του Άϊ Γιάννη, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη για τους λάτρεις του Wind-Surfing και του Kite-Surfing. Η παραλία φυσικά διαθέτει γαλάζια σημαία.

Ποδήλατο

Η Λευκάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν το ποδήλατο, υπέροχες διαδρομές στον Κάμπο της Λευκάδας μέσα από τον ενετικό ελαιώνα αλλά και γύρω από την λιμνοθάλασσα καθώς και ορεινή ποδηλασία στα καταπράσινα βουνά του νησιού περνώντας από μονοπάτια που θα σας αφήσουν άφωνους. Στο Lefkadio Suites μπορείτε να κάνετε κράτηση για ποδήλατα πόλης ή βουνού και να απολαύσετε με την παρέα σας τις όμορφες διαδρομές μόνοι σας ή με οδηγό.

Περίπατος – Εκδρομή

Τα εκπληκτικά μονοπάτια, οι χαράδρες και τα φαράγγια της Λευκάδας θεωρούνται από τους επισκέπτες του νησιού ως ιδανικές τοποθεσίες περιπάτου και εκδρομής.

Μερικές από αυτές τις διαδρομές είναι:
Λευκάδα – Ενετικό Κάστρο – Γύρα – Αγ. Ιωάννης – Λευκάδα (περικλείει τη λιμνοθάλασσα)
Κάμπος – Ενετικός Ελαιώνας της Λευκάδας στην σκιά των τεράστιων Ελαίων

Νυχτερινή διασκέδαση

Το βράδυ η πόλη της Λευκάδας ντύνεται με τα γιορτινά της και σας καλωσοριζει με το κοσμοπολίτικο ύφος της.
Το Lefkadio Suites απέχει μόλις 900 μ. από τα εστιατόρια, τα club και τα μπαράκια, όπου μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί.